Konferencja „Żywienie człowieka – Inżynieria maszyn”
13 i 14 października 2015 roku w Gdańsku w hotelu Rzemieślnik, odbędą się obrady XVII krajowej konferencji z udziałem gości zagranicznych: „Żywienie człowieka – Inżynieria maszyn”. Podstawowym celem tej cyklicznej konferencji jest mi.in. transfer wiedzy w zakresie szeroko rozumianej inżynierii żywności w środowisku mechanicznym, w kierunku od teorii do praktyki.
Grupy tematyczne „Użyteczny przemysł spożywczy”:
- Inżynieria, Innowacja, Inwencja.
- Jakość, Efektywność, Nieszkodliwość, Cykl Życia.
- Opakowania, Recykling, Reinżynieria, Ecodesign.
- Aparatura, Metodyka Badań Rozwoju i Postępu.
Organizatorami konferencji są:
- Uniwersytet Technologiczno – Przyrodniczy, Wydział Inżynierii Mechanicznej w Bydgoszczy,
- Akademia Morska, Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa w Gdyni,
- Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, Wydział Matematyki i Techniki w Bydgoszczy,
- Bydgoskie Towarzystwo Naukowe w Bydgoszczy.
Przewodniczącym komitetu organizacyjnego i naukowego jest prof. dr hab. inż. Józef Flizikowski – UTP Bydgoszcz. Z ramienia Akademii Morskiej w Gdyni w komitecie organizacyjnym jest dr inż. Agnieszka Palka i dr inż. Millena Ruszkowska. Natomiast w komitecie naukowym Konferencji jest prof. dr hab. inż. Piotr Przybyłowski - Dziekan Wydziału Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa, prof. dr hab. inż. Piotr Palich, dr. hab. inż. Aleksandra Wilczyńska, prof. nadzw. AMG i dr hab inż. Aneta Ocieczek, prof. nadzw. AMG.
Strona internetowa Konferencji - www.zywienie.utp.edu.pl