Skip to main content

Gabriela Grugel

Gabriela Grugel

Wybrałam studia na Inżynierii Jakości ze względu na specjalność Usługi Żywieniowe i Dietetyka, ponieważ interesowało mnie zdrowe żywienie oraz układanie diet. Dużym plusem jest dla mnie fakt, że kierunek ten stwarza mi wiele możliwości na rynku pracy, ponieważ w przyszłości mogę pracować w laboratorium, oceniać jakość żywności, pracować przy produkcji i przetwórstwie żywności, ale również układać diety i jadłospisy. 

W studiach na moim kierunku podoba mi się to, że mamy wiele zajęć laboratoryjnych, dzięki czemu uczymy się nie tylko teorii, ale wiemy jak w praktyce wygląda zachodzenie wielu reakcji chemicznych i innych procesów. Wyrozumiałość i pomoc ze strony wykładowców jest nieoceniona, studenci mają z nimi świetny kontakt. 

Podoba mi się to, że mogę udzielać się w Kole Naukowym "Cargo" i brać udział w konferencjach naukowych.

Uczelnia stwarza możliwość wymiany studentów w programie Erasmus+, dzięki któremu mamy większe możliwości na rozwój co na pewno zaprocentuje w dalszej karierze zawodowej.