UMG rozpoczyna współpracę z firmą Primulator
W dniu 22.03.2022 r. przedstawicielki UMG – dr inż. Agnieszka Palka z Katedry Zarządzania Jakością oraz Brokerzy Innowacji Anna Baczewska i Anna Żuławska z Zespołu ds. Własności Intelektualnej i Komercjalizacji Badań gościły w gdyńskim oddziale firmy Primulator. Spotkanie wraz z prezentacją i pokazem lodowym było zwieńczeniem podpisanej przez obie strony ramowej umowy o współpracy na najbliższe 2 lata. Współpracę z firmą zainicjowała i koordynowała Anna Baczewska w ramach projektu „Inkubator Innowacyjności 4.0” i prowadzonej pracy przedwdrożeniowej pn. ”Lody rzemieślnicze o potencjale prozdrowotnym”, której kierownikiem jest dr inż. Agnieszka Palka.
Podczas spotkania strony potwierdziły warunki umowy i omówiły dalszą strategię współpracy z Kierownikiem Regionu Pomorze Primulator - Krzysztofem Kukawką.
Primulator jest firmą stawiającą na innowacje i ciągłe dążenie do usprawnień procesów branży lodziarskiej przy jednoczesnym zachowaniu rzemieślniczych metod produkcji. Stał się jednym z liderów kreującym nowe trendy w produkcji lodów w Polsce, koncentrującym się na zapewnieniu najwyższej jakości koncepcji i rozwiązań B2B dla sektora HoReCa. Firma jest cennym partnerem dla UMG, wspomoże budowanie sieci relacji nauka-przemysł w sektorze spożywczym, a także wesprze realizację prac nad innowacyjnymi prozdrowotnymi recepturami mieszanek lodziarskich dr inż. Agnieszki Palki poprzez dostęp do wielu ekspertów i specjalistów branżowych, szkoleń oraz najwyższej klasy urządzeń.
W dalszej części spotkania odbyły się prezentacje firm Pre GEl i Maluta. Spotkanie w gronie przedstawicieli firm z branży spożywczej oraz przedstawicieli wiodących lodziarni z regionu było okazją do wymiany doświadczeń, nawiązania nowych kontaktów i poznania specyfiki branży nie tylko w ujęciu regionalnym, ale i ogólnopolskim.
Więcej informacji na temat firmy: primulator.pl